Feljelentést tett a főváros, miután a Magyar Államkincstár levonta tőlük a szolidaritási adót

  • narancs.hu
  • 2023. november 23.

Belpol

Az állam annak ellenére inkasszózta a főváros számláját, hogy a bírói végzés szerint nem szabadott volna.

Hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz a fővárosi önkormányzat, miután a Magyar Államkincstárleemelte a szolidaritási adó összegét a főváros számlájáról. A MÁK 5,6 milliárdot vett le az önkormányzati számláról és már bejelentette, hogy decemberben további 3,87 milliárdra tartanak igényt - írja a Népszava.

A főváros szerint ez jogellenesen történt, ugyanis a Fővárosi Törvényszék korábban azonnali jogvédelmet biztosító döntésként kimondta, hogy a Budapest által indított indított per lezárultáig további összegeket vonjanak le a várostól.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondta, hogy csütörtök reggel mindössze 4 milliárd forint volt a főváros számláján, miközben a tavalyi évhez képest nőnek a rezsiköltségek, és januárban kölcsönt kell felvenniük.

A nehéz pénzügyi helyzet ellenére a főváros továbbra is fizeti az Oltalom Egyesület budapesti hajléktalanellátó intézményeinek dolgozóit. Ez havi 30 millió forintos plusz költséget jelent az önkormányzatnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk