Félmilliárd forinttal költekezett túl tavaly a Magyarságkutató

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Belpol

Megcsúsztak kicsit.

 A Magyarságkutató Intézet a tavalyi zárszámadása szerint 1,315 milliárd forint 1,808 milliárdot költöttek, azaz félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget - írja az mfor.

A portál emlékeztet, hogy egyébként még ennél is nagyobb, 1,808 milliárdos költésse lszámoltak 2021-re, de végül "csak"   félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget. 

Az intétmény 2021-re hat fontos projektet tervezett, például Mátyás király azonosítását, a hun fejedelmi sírok felkutatását Mongóliában, vagy a Kárpát-medence népességének archeogenetikai vizsgálatát - emlékeztet a portál. Emellett tavaly 29 kiadványt adtak ki, hetet Trianonól, illetve három kiállítást és 16 konferenciát rendeztek.

Leginkább azonban a Magyarságkutató személyi juttatásai nőttek  2021-ben:

a betervezett 523,8 millió forintból év végére 847,9 millió lett.

Persze maga a személyi állomány is növekedett: míg 2019-ben 55-en, 2021-ben már 93-an dolgoztak az intézetben, amelynek vezetését november elején kapta meg Kásler Miklós.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk