Félmillió aláírást gyűjtött össze Hadházy, még ugyanennyire van szüksége

  • narancs.hu
  • 2019. április 6.

Belpol

A független országgyűlési képviselő arra kéri a pártokat, hogy segítség az akcióját.

„Ma reggel az újpalotai piacon kezdtünk, ahol örömmel jelenthettem be, hogy túl vagyunk a félmillió aláíráson. A cél továbbra is az, hogy az európai parlamenti választásokig összejöjjön az egymillió aláírás, ehhez azonban szükség van arra is, hogy az ellenzéki pártok teljesítsék korábbi ígéreteiket, és ne a saját, homályos célokért folyó gyűjtéseikre koncentráljanak. Az országjárásunknak pont az a tapasztalata, hogy az emberek támogatják az Európai Ügyészséghez csatlakozást, csak még nem tudtunk mindenkihez eljutni. Különösen a kisvárosokban és községekben élők eléréséhez kellenének a pártok aktivistái” - olvasható Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzése.

Németh Szilárd szerint aki támogatja az Európai Ügyészséget, az Európai Egyesült Államokat akar létrehozni

A Fidesz alelnöke azt mondta, hogy az ördög megérkezett. A Heti TV vendége volt Németh Szilárd Fidesz-alelnök, akinek köszönhetően - bár a magyarázat elég zavaros volt minden esetben - kiderült, hogy Frans Timmermans „jóváhagyta a Soros-listát", megérkezett az ördög, mert „összeállt a baloldal a nácikkal", „nálunk máshol reped a történet", „vannak a bevándorláspártiak és a bevándorlásellenesek" „a magyar ellenzék teljes egészében összezár" „ezek létrehozták a Soros-listát", aki támogatja az Európai Ügyészséget, az Európai Egyesült Államokat akar létrehozni.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.