Ferenc pápa egy szobrot ajánlott fel a magyar közmédia jótékonysági programjának

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 19.

Belpol

A szobor elárverezéséből befolyó összeg az Áder Jánoshoz tartozó, Covid-árvákat támogató alapítványhoz kerül majd.

Egy Szent József-szobrot küld a közmédia 10 éves jótékonysági kampányának támogatására Ferenc pápa. szobor elárverezéséből befolyó összeget pedig a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány kapja majd.

Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója számolt be az adományról, eszerint a szoborról azt kell tudni, hogy Szent Józsefet ábárzolja, amint ácsmesterségre tanítja a gyermek Jézust. A közmédia ezzel az ajándékkal szeretne hozzájárulni az alapítvány munkájához.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy március végén, április elején már nap mint nap hallottak olyan tragédiákról, amikor fiatal szülők hunytak el és kicsi gyerekek maradtak árván, az ő támogatásukra hozták létre az alapítványt. Herczeg bezsámolt arról, hogy a bejelentést követően rengetegen támogatták az alapítványt, és beszélt arról is, hogy sokszor a családok keresik meg az alapítványt, de van, amikor a barátok, rokonok, iskolaigazgatók hívják fel a figyelmet a rászoruló családokra.

Kiemelte, fontos az anyagi segítség, de sok esetben pszichológiai támogatásra vagy jogi segítségnyújtásra van szüksége a családoknak. A tervek szerint a gyerekeket felnőtté válásukig fogja támogatni az alapítvány.

Siklósi Beatrix elmondta, egyértelmű volt számukra, hogy ebben a helyzetben ezt az ügyet segítik az idei Jónak lenni jó! kampánnyal.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk