Fideszes képviselők is támogatták, hogy távolítsák el Balog Zoltán nevét a XVI. kerületi Reformátorok teréről

  • narancs.hu
  • 2024. február 28.

Belpol

És a tőle származó idézetet.

A Facebook oldalán számolt be róla Hollai Gábor, a Momentum XVI. kerületi önkormányzati képviselője, hogy

a mai testületi ülésen egyhangúlag, tehát a fideszes képviselők is, támogatták azon javaslatát, hogy Balog Zoltán nevét és a tőle származó idézetet távolítsák el a Reformátorok teréről.

"A Momentum kerületi szervezete már 2018-ban is tiltakozott az ellen, hogy egy regnáló miniszter szavait kőbe véssék. Az idő (sajnos) minket igazolt. Ezért Tompos Mártonnal, a Momentum alelnökével közösen leragasztottuk a szoborcsoport közepén lévő Balog-idézetet, majd nyílt levélben szólítottuk fel a polgármestert, hogy szedesse le ezt a szégyenfoltot a térről" – közölte Hollai. Kiemelte, hogy a képviselő-testület elé is beterjesztette az ügyet, de sajnos akkor a polgármester mosta kezeit.

Most viszont "a képviselő-testület egyhangúan, ellenszavazat nélkül felkérte a polgármestert, hogy az indítványomat továbbítsa a Reformátok terét építtető alapítványnak – közölte Hollai. Emellett egy Munkacsoport létrehozását javasolta, amiben a polgármester, a képviselő-testület frakcióinak képviselői, valamint a kerületi lelkészek foglalnának helyet. Ennek a Munkacsoportnak két fontos célja lenne:

  • A Reformátorok terén lévő emlékműről Balog Zoltán idézete lekerüljön
  • A téren lévő emlékműre a Bizottság javasoljon egy konszenzusos idézetet, ami felváltaná a korábbit.

Mint ismert, bár Balog Zoltán a zsinat lelkészi elnök tisztségéről lemondott, reformátusok és a társadalom széleskörű felháborodása ellenére püspöki címét megtartotta, holott elismerte, ő javasolta Novák Katalin köztársasági elnöknek, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil exigazgatójának bűntársa kegyelmet kapjon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk