Újabb pedofilbotrány: letartóztatták egy békési gyermekotthon nevelőjét, aki gyerekeket molesztált

  • narancs.hu
  • 2024. február 28.

Belpol

Leváltották az intézményt felügyelő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei központjának vezetőjét – ehhez tartozik a bicskei gyermekotthon is.

Letartóztatták egy Békés megyei gyermekotthoni nevelőjét múlt pénteken, aki a gyanú szerint az intézményben lévő fiúkat molesztálta.

írja a 24.hu. A helyi rendőr-főkapitányság megerősítette a lap információját, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen. A vádirat szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott fiatalt.

A lap megkereste az érintett Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ám ők csak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak. Mindeközben az is kiderült, hogy a megyei központ vezetője, Sziszák Katalin Julianna egy hete már nem dolgozik az intézményben.

24.hu úgy tudja, Sziszákot leváltották. Az információ megerősítéséhez, illetve hogy további részleteket tudjanak meg a pedofilügyről, levélben fordultak az SZGYF főigazgatójához, Cséplőné Gönczi Veronikához, ő azonban egyelőre nem reagált.

Az SZGYF-hez tartozik egyébként az a bicskei gyermekotthon is, amelynek vezetője, Vásárhelyi János éveken át szexuálisan zaklatta a rá bízott gyerekeket, akik az általa vezetett intézményben éltek. Mint ismert, Vásárhelyit jogerősen is elítélték pedofíliáért. Bűntársát, K. Endrét is börtönbüntetésre ítélték, amiért segített neki eltussolni a pedofil bűncselekményeket, de tavaly áprilisban elnöki kegyelmet kapott Novák Katalintól, mely követkeményeként az államfő lemondott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk