Fideszes politikusok kettős életéről szóló könyveket csempésztek lefóliázva könyvesboltokba

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Belpol

Az aktivisták így tiltakoznak a könyvfóliázás ellen.

Az Újratervezés Civil Mozgalom aktivistái szerdán egy sor olyan fiktív könyvet helyeztek el a nemrég a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdonába került Libri könyesboltjaiba. Szijjártó Péter, Varga Judit, Gulyás Gergely és Kocsis Máté portréival látták el a könyveketvette észre a Gulyáságyú Média.

 
A fiktív könyvek
 

 

A lap szerint a Kettős életem sorozatcímmel feltűnt könyvek közül a Gulyás Gergelyről szóló, A miniszteri hivatal titkai alcímű könyvet az Életmód kategóriába, a Varga Judit arcát magán viselő Az igazság sötét oldalát a szórakoztó irodalomhoz, a Szijjártó Pétert mutató A diplomácia mélyvizein, illetve a Kocsis Máté képével a vásárlók felé néző A hatalom árnyékában pedig a romantikus irodalom polcra került.

A mozgalom arra reagált a maga módján, hogy jelenleg a könyvesboltokban fóliába csomagolva kell árulni tulajdonképpen bármilyen könyvet, amiben megjelenítik a homoszexualitást. Valószínűleg a címlapra került politikusok kiválasztása se véletlen: bár semmiféle bizonyíték nem született róla, az internetes fórumokon gyakran fellelhető az említett kormánypárti politikusok vélt kettős életéről szóló találgatás, szóval az aktivisták elég jól ismert városi legendákra utalnak.

képek: Újratervezés Civil Mozgalom

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.