Fideszes többség szavazta meg Siófokon, hogy pert indítsanak a propagandamédia ellen

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 2.

Belpol

Amiért azt írták a lapok, a településen már a gyerekeket sem lehet kiengedni az utcára, oly mértékű a bűnözés.

Egyhangú döntéssel szavazta meg a fideszes többségű képviselő-testület Siófokon, hogy sajtópert indítsanak a Ripost és a Pesti Srácok ellen.

Lengyel Róbert polgármester a Facebookon számolt be erről, amit az Index vett észre. Ebben a városvezető felidézte, hogy Siófokkal kapcsolatban az utóbbi időben rendkívül dehonesztáló cikkek jelentek meg a propagandamédiában. Többi közt azt írták, hogy a város egy „fertő", ahol már a gyerekeket sem lehet az utcára engedni, annyira elharapózott a bűnözés. Az állításokat a rendőrség később statisztikákkal cáfolta.

Mivel a független polgármester jogköreit korábban megvonta a testület, így a javaslatát meg kellett szavaztatnia. Így is történt, és a helyi a kormánypárti többség simán megszavazta, hogy induljon per a Ripost és a Pesti Srácok ellen.

Lengyel Róbert 2014-ben függetlenként győzte le a fideszes Balázs Árpádot, aki korábban 20 évig vezette a várost. Miután az új polgármester elkezdte intézkedéseit, a fideszes képviselő-testületi többség megvonta jogköreit. Lengyel idén is függetlenként méretteti meg magát a választáson, de ezúttal valamennyi ellenzéki párt támogatja.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.