Főszerkesztőt váltott a Népszava

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. november 6.

Belpol

Az újságot két és fél éve vezető Horváth Gábor rovatvezetőként folytatja.

A korábbi főszerkesztő-helyettes, Nagy György irányítja főszerkesztőként a Népszavát szerdától - közölte a napilap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az újságot két és fél éve vezető Horváth Gábor a külpolitikai rovat vezetését veszi át.

Horváth Gábor 2017 tavaszán nehéz helyzetben vállalta el a szerkesztőség irányítását, és sikerrel stabilizálta azt. A legutóbbi tulajdonosváltás után most visszatér eredeti hivatásához, a külpolitikai újságíráshoz - idézi a közlemény Mátray Mihályt, a kiadó ügyvezetőjét.

Azt is jelezte: a majd 150 éves napilap életében újabb fejezet kezdődik, a tulajdonos azt szeretné, ha a Népszava tovább növelné piaci részesedését a nyomtatott újságok és az online portálok között egyaránt.

Egyébként Nagy készítette a szakmai körökben kisebb botrányt kavart interjút Tüttő Katával, amiben kesztyűs kézzel bánt a belvárosi polgármester-jelölttel - aki október 13-án kikapott az V. kerületben, abban a városrészben, ahol az előző polgármester, Rogán Antal ingatlanmutyijai zajlottak. Mint ismereset, Tüttő a Népszava-tulajdonos milliárdos, a NER-rel is üzletelő oligarcha Leisztinger Tamás volt élettársa.

Tüttő Kata elindult a Belvárosban, mire Leisztinger Tamás cégéből kiszállt a Fidesz-közeli társ

Adnak a látszatra. Pár hete történt egy jelentős változás abban a belvárosi cégben, amely a Magyar Narancs oknyomozó riportja után került többször is a figyelem középpontjában. Ennek a változásnak pedig politikai vonatkozásai is lehetnek - de nézzük előbb, milyen vállalkozásról is van szó! Közvagyon bagóért Először márciusban foglalkoztunk behatóan a Duna-parti, Belgrád 27.

Figyelmébe ajánljuk