Most már nagy bajban van Iványi Gáborék egyháza

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 13.

Belpol

Az alapnormatívát sem kapja meg az elvégzett munka után, a béreket sem tudja fizetni.

Az elvégzett feladatai után sem kap már az államtól alapnormatívát a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) – írja a hvg.hu, idézve Iványi Gábor lelkész kiáltványából.

Az anyagi problémák miatt az egyház által fenntartott szociális, oktatási, egészségügyi, családsegítő intézmények bajba kerültek, ezáltal mintegy húszezer ember ellátása lehetetlenül el. 

Ezer munkavállaló fizetésével is késik a MET. 

„Rendkívüli helyzetben kényszerülök megszólítani minden jó szándékú, tisztességes embert. Kérem, érezzék át azt, amit a magyar állam hivatalos szervei a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel és segítő intézményeivel művelnek” – írta a lelkész.

Kiáltványa szerint ha a leggazdagabb egy százalék minden tagja havi kétezer forinttal támogatná a munkájukat, fennakadás nélkül képesek lennének működni. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk