Gigatendert nyert Mészáros Lőrinc: 75 milliárdért építhetnek ki egy 32 kilométeres vasúti szakaszt

  • narancs.hu
  • 2017. június 24.

Belpol

Igen, jól olvasta, 75 milliárd forintért.

A K-Monitor szúrta ki, hogy az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében szombaton megjelent információk szerint Mészáros Lőrinc vasútépítő cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen építheti meg a Püspökladány és Ebes közötti vasútvonali szakaszt. A közbeszerzési értesítő adatai szerint egy 32 kilométeres részt kell kialakítaniuk úgy, hogy azon akár 160 kilométer per órás sebességgel is közlekedhessenek vonatok.

Gratulálok, Lőrinc! Ezt is behúztad

Gratulálok, Lőrinc! Ezt is behúztad!

Fotó: MTI

Mészárosék a vágányhálózat korszerűsítésén túl a peronok, az aluljárók, a liftek kiépítését is végzik, akadálymentes állomásokat hoznak létre, de a feladataik között szerepel sok más mellett még, hogy kialakítsanak P+R parkolókat, buszfordulókat, buszmegállókat. Még az utastájékoztatási rendszer is az R-Kordra, illetve a konzorciumi partnerre vár.

A közbeszerzést kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezdetben még csak 69 milliárd forintra becsülte a munkákat, végül a 74,96 milliárdos ajánlat sem volt akadály; a többi induló előtt Mészáros Lőrincék lettek a befutók.

Figyelmébe ajánljuk