Gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár: Kezdünk tízmillió gyermekvédelmi szakértő országa lenni

  • narancs.hu
  • 2024. április 2.

Belpol

Fülöp Attila a baloldalazáson kívül belengette, hogy tavasszal jöhet a gyermekvédelminek mondott törvény szigorítása.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjút gyermekvédelmi témában, csak hát masszív baloldalozás lett belőle. A kormánylap kérdésére Fülöp azt mondta:

A mostani helyzetben azt látom, hogy az ország kezd tízmillió gyermekvédelmi szakértő országa lenni.

Ám közben azt is látom, hogy ha meg szeretnénk nyitni egy lakásotthont a gyerekeknek, akkor az milyen nehézségekbe, ellenállásba ütközik. Ezt az ellentmondást kell feloldani. Ebben a baloldal részéről semmilyen támogatást nem kapunk." Mintha bármit is akarna kezdeni a Fidesz-KDNP az ellenzékkel közösen...

A gyermekvédelem ügye számukra azt jelenti, hogy 20-25 évvel ezelőtti bírósági iratok aberrált részleteit szemezgetik és hozzák napvilágra.

Ezzel egy szemernyit nem fognak segíteni, sem a gyerekeknek, sem a gyermekvédelemben dolgozóknak. Ez egészen biztos."

Az államtitkár fontosnak tartotta kimondani, hogy

olyanok dolgozzanak a gyermekvédelemben, akikről meg vagyunk bizonyosodva, hogy mentesek olyan hajlamoktól, aminek a vége az lehet, hogy bármelyik gyermeket is bántalmazás éri."

Fülöp Attilát arról is kérdezték, milyen változások várhatók a gyerekvédelem területén. Erre azt mondta, hogy az első jogszabályi változás a kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálat előírása volt a területen dolgozó vezetők számára, "ennek további kiterjesztése várható.

A következő változást a parlament tavaszi ülésszakában a gyermekvédelmi törvénycsomag fogja jelenteni, ami további szigorításokat, segítségeket, fejlesztéseket és a gyermekvédelmi rendszer megerősítését fogja tartalmazni."

Hozzátette, nem kampányjellegű munkáról van szó, hiszen "a gyermekvédelmi törvényt 2010 óta minden évben módosították".

Mint ismert, februárban Novák Katalin volt köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is belebukott abba, hogy Novák kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki falazott a pedofil igazgatónak, Vásárhelyi Jánosnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.