Goodfriend és Szijjártó egymásra talált egy konferencián

  • narancs.hu
  • 2015. január 12.

Belpol

Volt is nagy öröm! Amúgy Szijjártó szerint Magyarországnak az az érdeke, hogy mielőbb rendezze „a nyitott politikai kérdéseket” az Egyesült Államokkal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumának kezdete előtt Budapesten, a Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2015. január 12-én. Középen Jádi Németh Andrea, az AmCham alelnöke és Horváth János, a Fidesz volt országgyűlési képviselője – tájékoztat az MTI.

false

 

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A hírügynökség tudósítása szerint Szijjártó Péter elmondta: a 2014-es lakossági rezsicsökkentés után 2015-ben az ipar és a gazdaság szereplői – vagyis a vállalatok – számára is csökkentik az energiaárakat, ezzel is vonzóbbá teszik Magyarországot a befektetők körében. Hozzátette: emellett Magyarország nagy előnye a befektetésekért folytatott nemzetközi versenyben a politikai stabilitás. „Senkinek nem hagyjuk, hogy ezt gyengítse” – jegyezte meg.

Goodfriend ma posztolta a Twitteren: „Ebéd mellett többek között Szent István intelmeit vitattuk meg a sokszínűség előnyeiről.”

Most már csak az a kérdés, kivel beszélgetett Szent István bölcs tanításairól az amerikai ügyvivő.

Figyelmébe ajánljuk