Gruevszki: Megkaptam a menedékjogot

  • narancs.hu
  • 2018.11.20 18:17

Belpol

Erről a személyes Facebook-oldalán számolt be.

Nicola Gruevszki volt macedón kormányfő megkapta a politikai menedékjogot, erről a Facebook-on keresztül számolt be, amit az Index szemlézett.

A bejegyzésben azt állítja, a Magyar Köztársaság pozitívan bírálta el a politikai üldöztetése miatt beadott kérelmét, amiben arra hivatkozott, hogy a macedón kormány antidemokratikus eszközökkel és lépésekkel akarta megfosztani szabadságától, befolyásolva a helyi igazságügyi rendszert.

"Szerethetnek engem, vagy utálhatnak, egyetérthetnek velem, vagy nem, gondolhatják azt, hogy jó politikát folytatok, vagy rosszat, de nem tagadhatom el, és nem csukhatom be a szemem azelőtt, ami most Macedóniában történik" - írja a posztjában Gruevszki.

A mai nap folyamán a kormánypárti Magyar Idők már megszellőztette, hogy a volt kormányfő megkapta a menedékstátuszt, azonban ezt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal még nem erősítette meg, erről itt olvashatnak bővebben:

Megkaphatta a menekültstátuszt Gruevszki

A hírt egyelőre nem erősítette meg a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal. Megkapta a menekültstátuszt Nicola Gruevszki volt macedón kormányfő - írja a Magyar Idők. A lap megkereste a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, ám a szervezet nem erősítette meg a hírt arra hivatkozva, hogy a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást.

Neked ajánljuk