Gulyás vasárnap 11-kor jelenti be az új járványügyi intézkedéseket

  • narancs.hu
  • 2020. július 11.

Belpol

Kásler szombaton arról beszélt, hogy a második hullám határára érkeztünk.

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt nyilatkozta, kell új korlátozásokra számítani, csak még nem tudni, melyek lesznek ezek. Az operatív törzstől péntek délig kért javaslatokat, hogy mit lehet tenni a járvány terjedése ellen. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője ma azt mondta, a második hullám határára érkeztünk.

Kásler szerint a második hullám határára érkeztünk

A mostani helyzet nagyon hasonlít a március elejihez. „Úgy ítélem meg, hogy a környezetünkben elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel. Ez a helyzet az én megítélésem szerint nagyon hasonlít a márciusi eleji helyzethez" - fogalmaz Kásler Miklós emberminiszter a tárca Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Figyelmébe ajánljuk

Miért jött létre a bűnügyi felügyelet és mit jelent pontosan? Kérdések és válaszok a Schadl-ügy apropóján

Amikor a végrehajtói kar volt elnökének és egyik vádlott-társának a letartóztatását megszüntették, bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. Mi ez a jogintézmény, különösen az ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet (köznyelven szólva: házi őrizet)? Egyebek mellett erről is szó esik Jován László ügyvéddel folytatott beszélgetésünkben.