Gy. Németh nem ereszti az Újszínház zaklatási ügyét

  • narancs.hu
  • 2019. december 20.

Belpol

A színház nem vizsgálódik tovább, a felügyelőbizottság viszont igen.

Annak ellenére, hogy az Újszínház a napokban lezárta belső etikai vizsgálatát a szexuális zaklatás gyanúját felvető ügyben, a Főváros által indított felügyelőbizottsági vizsgálat továbbra is folyamatban van - közölte Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes.

Ezt szerinte különösen indokolttá teszi, hogy az  ATV Egyenes Beszéd című műsorában megszólalt Szántó Péter, a zaklatási ügyet bejelentő volt színházi dolgozó, aki szerint már tanúvallomások is keletkeztek az ügyben, amelyek megerősítik korábbi bejelentése tartalmát. Gy. Németh arra kérte a felügyelőbizottságot, hogy a vizsgálat terjedjen ki a frissen felmerült tényekre, vallomásokra is.

Szántó Péter

A műsorvezető Rónai Egon.

A Mihályi Győző színművészt érintő bejelentéssel kapcsolatban az Újszínház tegnap lezárta az etikai vizsgálatot. Arra jutottak, nincs rá bizonyíték, hogy Mihályi valóban zaklatott volna egy öltöztető kollégát.

Lezárta a vizsgálatot az Újszínház etikai bizottsága Mihályi Győző zaklatási ügyében

A színház alaptalannak tartja a vádat és a vizsgálat során sem került elő bizonyíték. Az Újszínház etikai bizottság szerdán lezárta a vizsgálatot a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Mihályi Győző ügyében. A színház a Facebookon posztolta közleményét, melyből kiderül az Újszínház alaptalannak tartja a vádat és egy sor pontatlanságot is rögzít az üggyel kapcsolatban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?