Több mint 25 ezer orvos jelezte, hogy kamarai tag marad

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Belpol

A MOK elnöke arra kéri kollégáit, csatlakozzanak a többséghez, és növeljék a Kamara erejét, hitelességét.

Már több mint 25 ezer orvos jelezte, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagja akar maradni – közölte Kincses Gyula a MOK elnöke Facebook-oldalán. A posztot a 24.hu vette észre.

Kincses Gyula azt írta: „Nagy köszönet minden kollégának, aki fontosnak tartja szakmánk függetlenségét, autonómiáját és képviseletét.” A MOK elnöke mindenkit arra kér, hogy „csatlakozzon a többséghez, növelje a Kamara erejét, hitelességét az eredményes munka, képviselet érdekében.” 

Nagy köszönet minden kollégának, aki fontosnak tartja szakmánk függetlenségét, autonómiáját és képviseletét. Már több...

Posted by Gyula Kincses on Tuesday, March 28, 2023

A Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást február végén nyújtották be, egy nap alatt el is fogadták, majd ki is hirdették a törvényt. A döntés értelmében megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság, a folyamatban lévő etikai eljárásokat pedig az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytathatja le.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk