Gyurcsány elmondja az igazat az uniós pénzekről

  • narancs.hu
  • 2023. december 10.

Belpol

Szemléletetőeszköze egy távirányítós autó.

Egy perc negyvenkilenc másodperces videóban magyarázza el a Demokratikus Koalíció elnöke, miért nem kapja meg Magyarország az uniós forrásokat, és miért nem szabad elhinni, hogy ezért a magyar ellenzék a felelős.

„Valójában mindegyikünk azt szeretné, hogy jöjjenek az európai pénzek, ehhez képest pedig mennek az európai pénzek, és a kormány nem átallja azt mondani, hogy ez a távirányító a mi kezünkben, az ellenzék kezében van” – így kezdi Gyurcsány Ferenc, és felmutatja egy monster kisautó távirányítóját.

A videó arról szól, hogy Európának, az európai adófizetőknek elsősorban az a baja Magyarországgal, hogy ha nálunk az állam vásárol vagy beruház, nem azzal végezteti el a munkát, nem attól vesz, aki a legolcsóbb ajánlatot adja, hanem a haveroktól, és erre ezer példát lehetne hozni. Az európaiak fogalmai szerint ez lopás. A második probléma, hogy ha valaki lebukik, mert lopott, csalt, tisztességtelenül járt el, akkor sem garantálható a magyar bírósági rendszerben, hogy a független igazságszolgáltatás megfelelően teszi a dolgát, mert a kormány befolyásolni tudja, hogy ki ítélkezzen az eljárás végén.  

Ami az Európai Parlamentben dolgozó ellenzéki képviselőket illeti, Gyurcsány emlékeztet, ott nagyjából hétszáz képviselő ül, közöttük kevesebb mint egy tucatnyi magyar ellenzéki. 

„Aki azt gondolja, hogy mi akadályozzuk meg, hogy jöjjenek a pénzek, az vagy nem ismeri az Európai Parlamentet, vagy tudatosan hazudik, magukat, benneteket félrevezet. Nem így van. Nem kell lopni, aki pedig lop, azt meg kell büntetni. És akkor jönni fognak a pénzek, ilyen egyszerű ez” – mondja a DK elnöke.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is vasárnap juttatott el közleményt a távirati irodához arról, hogy Brüsszel a magyar pedagógusoknak járó béremelésre szánt pénzt azért nem fizette ki, mert így akarta a magyar ellenzék.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk