Ha a Jobbikról van szó, Polt Péter példásan fellép a választási csalás ellen

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. március 13.

Belpol

Kezdeményezte a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben - tudatta a Legfőbb Ügyészség szerdán az MTI-vel.

A választás rendje elleni bűntett miatt folyó nyomozás során felmerült gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018-as országgyűlési választást megelőzően - a Jobbik képviselőjelöltjeként Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében - az LMP jelöltjének egy vele folytatott beszélgetés során felajánlotta, hogy ha visszalép, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költséget. Az ajánlatot az LMP-s jelölt visszautasította.

Farkas Gergely cselekménye az ügyészség szerint választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas, ezért indokolt a képviselő gyanúsítottként történő kihallgatása, ami mentelmi jogának felfüggesztése után lehetséges.

A legfőbb ügyész a választás rendje elleni bűntett miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként az Országgyűlés elnökénél Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta.

Farkas korábban azt állította, a kiszivárgott hangfelvételen hallható felvetés - hogy visszalépés esetén kifizeti az LMP-s jelölt kéltségeit - a részéről nem volt komoly, azt a hangsúlyból is érezhetően csak viccből említette.

Neked ajánljuk