Ha kormányülés, akkor karmelita kolostor

  • narancs.hu
  • 2024. február 4.

Belpol

Ezúttal Sopronbánfalván. "Meló az van!"

Sztároknak kijáró képgalériával tudatta közösségi oldalán Orbán Viktor, hogy a kormány tagjai vasárnap alkonyattájt megérkeztek, és elkezdődött a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronbánfalván, az ottani karmelita kolostorban. "Meló az van!" – írja a miniszterelnök.

A hír először a neresített index.hu-n jelent meg, valahogy így: "Akár már vasárnaptól kezdetét veheti Sopronbánfalván a kihelyezett kormányülés. Bár a pontos kezdés még kérdéses, a jövő héten 'a leghűségesebb városban' ülésezik a kabinet." Az ATV kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ nem cáfolta a lap értesülését, de részletekbe nem bocsátkozott:

Nincs semmilyen bejelentenivalónk ezzel kapcsolatban. Ha lesz a miniszterelnöknek valamilyen sajtónyilvános belföldi vagy külföldi programja, arról kellő időben tájékoztatást fogunk adni.

Az Index szerint az utóbbi időszak eseményeinek függvényében az alábbi témák kerülhetnek terítékre:

  • Csütörtökön rendkívüli EU-csúcson sikerült megállapodniuk a tagállamok állam- és kormányfőinek az Európai Unió többéves pénzügyi keretének (MFF) felülvizsgálatában, beleértve az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást is.
  • A jegybank 75 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. Az alapkamat mértéke komoly hatással van a gazdasági növekedésre és a költségvetésre is.
  • Közeledik az önkormányzati és az uniós választás is.

Ezek mellett bizonyára szó lesz majd a svéd NATO-csatlakozásról is, aminek a megszavazását a Fidesz a frakcióban tapasztalható széthúzásra hivatkozva halogatja hosszú ideje. Az ellenzék kezdeményezésére hétfőre rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze emiatt, de a kormánypártok képviselői jelezték: nem mennek el, így szavazni sem fognak. 

  •  
    Rogán Antal alkonyatkor
    Facebook / Orbán Viktor

A lap szerint "a helyszín nem meglepő, hiszen a kormány rendszeresen ülésezik Sopronbánfalván, az ottani karmelita kolostorban. Tavaly februárban és júliusban is ezt a helyszínt választották az aktuális témák megvitatására. 

Az impozáns sopronbánfalvi kolostor napjainkban szállodaként működik." 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk