Kordont bontottak és molinóval üzentek Novák Katalinnak a Momentum tagjai

  • narancs.hu
  • 2024. február 4.

Belpol

"Pedofilvédő Novák Katalin" - olvasható a transzparensen.

Nincs kegyelem a pedofiloknak és bűntársaiknak – üzeni a Momentum vasárnap délelőtti akciójával az ellen tiltakozva, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette azt a K. Endét, aki meghamisította a főnöke, V. János áldozatainak vallomását. A bicskei gyermekotthon igazgatója több fiatalkorút zaklatott és molesztált szexuálisan.

K. Endrére első- és másodfokon, illetve a Kúria döntésének értelmében is 3 év 4 hónap börtön várt volna. Ennek ellenére az állami média arról ír, hogy a férfi ártatlan és nehéz családi helyzetben van. A Magyar Nemzet cikkének címében például azt írja: „Álhír, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnözőnek kegyelmezett meg”. Ez igaz, a bűnsegédjét azonban futni hagyta. Hogy pontosan, miért, azt nem indokolta az elnöki hivatal – erre nem is kötelezhető –, de K. Endre kapcsolati szálai Tompos Márton momentumos politikus nyomozása szerint egészen Orbán Viktor öccséhez vezetnek.

A Momentum politikusai és aktivistái a Karmelita kolostor előtt bontottak kordont, majd átvitték a vaselemeket a Sándor-palotához, a köztársaság elnök hivatala elé. A kordonon „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot helyeztek el. Erről videó is készült.

„A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért” – mondta Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője. Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arculköpése.

„Novák Katalin elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében. Lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben. A Momentum jogászai már vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen: kinek és miért ad kegyelmet. Továbbá mindenkihez el fogjuk vinni az országban a hírt, hogy Novák Katalin és a Fidesz pedofilokat véd, hogy lehulljon végre a lepel az úgynevezett családbarát Fidesz valódi arcáról” – zárt a Momentum politikusa.

Nincs kegyelem a pedofiloknak és bűntársaiknak - kordonbontás Novák Katalin hivatalánál

Posted by Momentum Mozgalom on Sunday, February 4, 2024

A Momentum hamarosan javaslatot fog benyújtani arról, hogy a pedofilok és bűntársaik ne részesülhessenek elnöki kegyelemben. A párt február 9-re tüntetést is szervez a Sándor-palota elé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk