Masszív veszteséget termel a vadászkiállítást szervező cég

  • narancs.hu
  • 2024. július 1.

Belpol

De az adózók idén is kisegítik majd.

Működik, bár masszívan veszteséges a 2021-es vadászati kiállítást szervező állami cég, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. – tudta meg az rtl.hu. A cég a tavalyi évet mínusz 749,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta, bár már nem nagyon csinálnak semmit, még mindig 17 főt foglalkoztatott, személyi jellegű kifizetésekre 355 millió forint ment el.Megjelentettek két könyvet, őrzik a kiállításra készült eszközök (preparátumok, képzőművészeti alkotások) állagát, mivel a piacon ezek nem kelendők. A cég újabb támogatást fog kérni 2024-ben, takarékoskodni pedig nem fognak. Már februárban aláírtak egy nettó 250 millió forintos keretszerződést a NER kedvenc kommunikátora, Balásy Gyula cégeivel, a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel gyártási és rendezvényszervezési feladatok elvégzésére.

A három évvel ezelőtti vadászati kiállítás szervezése alatt milliárdok kerültek kormányközeli cégekhez, az esemény több tízmilliárd forint közpénzből jött össze. Csak a reklámra kétmilliárd forint fölött költöttek, a Szőke Gábor Miklós által készített, tíz tonna szarvasagancsból készült kapu 240 millió forintot tett ki.

A kiállítás évét még „nyereséggel” zárta – amennyiben van értelme nyereségről beszélni egy olyan cég esetében, amely masszív állami támogatásokat kapott –, akkor 510 millió forint lett az adózás utáni eredménye.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk