Hadházy a fideszeseknek: Ez jó alkalom a kiugrásra

  • narancs.hu
  • 2024. február 14.

Belpol

Orbán és Rogán távozásáért tüntetett a Momentum a Karmelitánál.

Mintegy háromszázan tüntettek szerda este a Karmelitánál Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal kabinetirodát vezető miniszter távozását követelve a kegyelmi ügy és következményei miatt, a Momentum szervezésében.

A 24.hu tudósítása szerint a rendezvény elején a színpadi hangszórókból a Partizán Magyar Péter-interjújának részleteit lehetett hallani. 

Fekete-Győr András országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a miniszterelnök erkölcsi, morális és politikai válságba került a történtek miatt. Szerinte Orbán Viktor is, Rogán Antal is fél attól, hogy az aljasságuk lelepleződik, ezért bújnak el a felelősség elől. Szóba hozta saját bírósági ügyét, amelyben a hatalom börtönnel fenyegeti őt, de Fekete-Győr magát csupán célpontnak tekinti, nem áldozatnak, mert ebbe a kategóriába például azok tartoznak, akiket a bicskei otthonban bántalmaztak. A Momentum képviselője arra biztatta a tüntetőket, hogy pénteken menjenek el a Hősök terére is. A párt a következő hetekben több javaslattal fog nyomást gyakorolni a kormányra. 

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt arról beszélt, hogy ebbe az ügybe politikailag már sokan belebuktak, szerinte Orbán és Rogán is. Utóbbit politikai bűnözőnek nevezte, aki pedofilokat menteget, el kellene húznia a közéletből. Juhász úgy gondolja, Balog Zoltán le fog mondani. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő most nem a hatalomnak üzent, hanem azoknak, akik a Fidesz táborában vannak, és most bántja őket a lelkiismeretük. Hadházy szerint ez a botrány remek alkalom a kiugrásra.

Szerinte a történtek tanulsága az, hogy minden rendszerre lehet hatni valahogy, erre is, és emlékeztetett, a megmaradt független sajtónak köszönhető, hogy a kegyelmi ügy nyilvánosságot kapott.  Az egész rendszert kell támadni a képviselő szerint a változás érdekében, nem csak egy-egy szereplőjét, a független sajtóra pedig vigyázni kell.

Donáth Anna, a Momentum elnöke azt mondta, a kormány bűnt követett el, a rendszer morálisan bukott meg, kiderült róla, hogy hazudik minden pillanatban, a gyerekek védelmével viszont nem törődik. Ő is felhívta a figyelmet a pénteki tüntetésre, amelyet a Hősök terére szerveznek. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.