Hadházy Ákos üresen álló fejlesztő központot talált Szlovéniában

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Belpol

Amire korábban 276 millió forintot adott a magyar kormány.

Hadházy Ákos független képviselő szerint üresen áll a szlovénia Radamos nevű falu szélén épült korai fejlesztő központ, amire korábban 276 millió forintot adott a magyar kormány, a szlovén kormány pedig további 38 millió forinttal támogatta a beruházást.

A 250 fős falu szélén épült intézményt hivatalosan 2022 októberében adták át, amiről a helyi média is beszámolt. A központot Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke nyitotta meg. Hadházy Ákos kedd reggeli videója alapján – amit a Telex vett észre – viszont úgy tűnik,

a központ jelenleg üresen áll, legalábbis a képviselő nem találkozott gyerekekkel, amikor a faluban járt, pedig még az épületbe is becsöngetett.

A politikus arról is beszámolt, hogy a helyiek szerint gyerekek csak akkor voltak ott, amikor tavaly decemberben a kegyelmi botrány miatt azóta lemondott Novák Katalin köztársasági elnök ellátogatott a faluba. Novák Katalin tavaly december 5-én posztolt az intézményről. Akkor azt írta, a Muravidéki Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség fenntartásában működik, „és várja az anyanyelven tartott korai fejlesztőpedagógiai foglalkozásokra a muravidékieket.” A korábbi államfő által megosztott fényképeken 10-20 gyerek szerepel.

Hadházy Ákos szerint az üresen álló fejlesztő központ több rendszerszintű problémára is felhívja a figyelmet, miközben Magyarországon is egyre nagyobb igény lenne a gyermekek korai fejlesztésére, ahol azonban „gyakorlatilag összeomlott a pedagógiai szakszolgálat rendszere (is).”

Tök üres “nevelési központ” egy szlovén falu szélén - az Önök pénzéből

Novák Katalin látogatására odavittek egy busznyi gyereket, de egyébként TÖK ÜRES A SZLOVÉNIAI KIS FALU SZÉLÉN, AZ ÖNÖK PÉNZÉBŐL ÉPÍTETT „KORAI FEJLESZTŐ KÖZPONT”. Oda kellett mennem, hogy a saját szememmel lássam ezt is. Radamos egy 250 lelkes falu Szlovéniában, mindössze két utcából áll. Az Orbán-kormány őrült szükségét érezte, hogy a Szlovéniai Magyarok Önkormányzati Nemzeti szövetsége részére 276 millió forintot (!) adjon, hogy a szlovén kormány 38 milliójával együtt egy „korai fejlesztő központot” építsenek. Az intézményt 2022 októberében nagy csinnadrattával átadták, a helyiek szerint azonban azóta CSAK AKKOR VOLT OTT GYEREK, AMIKOR tavaly december elején NOVÁK KATALIN ODALÁTOGATOTT. Ottjártamkor ezt magam is megtapasztaltam, a szlovén prérin kacsalábon forgó épület ennél jobban nem is lehetett volna zárva... Azt, hogy itt nem működik semmi , a közeli Lendván is megerősítették helybéliek. Arról, hogy senki nem is gondolta komolyan, hogy itt gyerekek lesznek, az impozáns épület elhelyezkedésén (távol mindentől, pl. Lendvától 10 km-re, egy icipici falu szélén) kívül a hanyagul odadobott mászóka és a gondosan a ház mellé épített garázs (!) is tanúskodik. Nagy tételben mernék fogadni, hogy az Önök pénzén épített csinos épület pár év múlva már vagy egy fideszes, vagy egy szlovéniai magyar politikus tulajdona lesz... A dolog sokkal felháborítóbb annál, mint hogy újabb 276 millió vándorol valakinek az enyves kezébe. Ez az üres „fejlesztő központ” ugyanis három rendszerszintű problémára is ordítva hívja fel a figyelmet: - Magyarországon iszonyatos problémák vannak a gyermekek korai fejlesztése terén. Miközben egyre nagyobb igény lenne rá, a „gyermekbarát” országban gyakorlatilag összeomlott a pedagógiai szakszolgálat rendszere (is). - Ez a ház csak a jéghegy csúcsa, ha a határon túlra a Bethlen Alap által teljesen ellenőrizhetetlenül szétszórt adófizetői (nem EU-s, hanem magyar) pénzekre gondolunk. - A Novák Katalin kedvéért odabuszoztatott gyerekek példája pedig a propagandagépezet működésére mutat rá. A nyitó ünnepségről itt: https://www.rtvslo.si/mmr/hirek/terepjaro/hivatalosan-is-megnyilt-a-radamosi-korai-fejleszto-koezpont/642629 Novák látogatása: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=905159784304938&id=100044327744820

Posted by Hadházy Ákos on Monday, June 17, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.