Hadházy durván megbüntetné azokat az ellenzékieket, akik hatalomhoz jutottak és „lopnak a közösből”

  • narancs.hu
  • 2019. október 28.

Belpol

Nem fogalmaz olyan finoman, mint 2010-ben Pokorni Zoltán.

A 168 Óra interjút készített Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel, akivel azért volt tele a sajtó a közelmúltban, mert akciózott a parlamentben, mialatt Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott.

Hadházy a Narancsnak a balhéról: az arcomba hajolt, csúnyán beszélt

A független képviselő beszámolója a hétfői parlamenti dulakodásról. "Ott egy pillanatra összenéztünk Orbánnal, de nem szólt semmit, csak megakadt a beszédében" - mondta Hadházy Ákos nem sokkal azután, hogy kisebb balhé kerekedett a parlamentben abból, hogy táblákkal zavarta meg a választási eredményt értékelő miniszterelnök szónoklatát.

A politikustól megkérdezték, hogy levágják-e annak az ellenzéki képviselőnek a kezét, aki „belenyúl a pénztárba”. „Ezt ígérte Pokorni Zoltán 2010-ben, amikor a Fidesz átvette a hatalmat. Aztán mi lett belőle… Épp ezért csak óvatosan mondom, de szerintem ma már radikálisabban kell fogalmazni, mint annak idején Pokorni. Aki most ellenzékiként bekerült a helyi hatalomba, és lop a közösből, annak nem a kezét, hanem a péniszét kell levágni” – szúrta ki Hadházy válaszát a 444.hu.

A képviselő szerint egyébként nincsenek „hótiszta” politikai pártok, aki ezt állítja, az hazudik. „Közös felelősségünk, hogy a most helyzetbe került ellenzéki településeken ne juthassanak a tűz közelébe azok az emberek, akikben túlságosan erős a szerzési ösztön. Ez pedig elsősorban azon múlik, hogy a politikusok milyen erős kontroll alatt dolgoznak. Az ellenzék számára a folyamatos önellenőrzés is fontos feladat” – vélekedett.

Figyelmébe ajánljuk