Hadházy: elkészült a felcsúti "csodaiskola"

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Belpol

Új, hiper-szuper, modern, okosépületet kapott az Endresz György Általános Iskola. Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építette.

Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is el kell érnünk..

– ez a mottó olvasható a felcsúti iskola honlapján. Ez az az iskola, "állami beruházásban épül a tizenhat tantermes, felszereltségében is igen korszerű új általános iskola. A tizenhat tanterem és a nagy tornacsarnok mellett felszerelt szertárak, foglalkoztatók, főzőkonyha, ebédlő, számos kiszolgáló részleg készül az intézménybe, s a 21. századi színvonalú okosiskolai elemek szolgálják a korszerű oktatási igényeket."

A felcsúti álom megvalósult. Hadházy Ákos tett közzé néhány fotót az elkészült, szerinte  a„kacsalábon forgó, 16 tantermes, padlófűtéses, légkondis, lelátós tornatermes” iskoláról

Az 1800 lakosú faluban 600 gyerekre tervezték az új iskolát.

Hadházy azt írja, ez egy "újabb bizonyíték, hogy a sorosista brüsszelita libsibolsik csak kárognak, amikor a beruházások leállítását és a megszorításokat emlegetik. Egy kis 1500 lelkes faluban is ekkora fejlesztések vannak tehát, akkor mi a baj" Megjegyzi azt is, hogy például a sokkal nagyobb Szadán az aláírt szerződés ellenére sem indul el az ottani iskola építése.

A felcsúti iskolát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, helyi székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építette, eredetileg nettó 4 milliárd 549 millió forintos büdzséből. Ez némileg módosulhatott...  Az biztos, hogy pár napja a központi költségvetés Gazdaság-újraindítási Alap fejezetéből a kormány 264 millió forintot biztosított az Endresz György Általános Iskola ingóságainak a beszerzésére.

(Facebook/Hadházy Ákos)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.