Hadházy: „Amíg focimeccset lehet tartani, addig egy kordont is fel lehet húzni a Kunigunda útjára”

Belpol

A képviselő szerint a járványügyi intézkedések betartása mellett biztonságosan megtartható az MTVA-székház elé szervezett október 23-i demonstrációjuk.

„Folyamatosan figyelemmel követjük a járványügyi fejleményeket, jelen véleményünk szerint biztonságosan megtartható a demonstrációnk” – válaszolta Hadházy Ákos a Narancs.hu megkeresésére. A független országgyűlési képviselő hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán, hogy október 23-án blokád alá veszik az MTVA Kunigunda útján található székházát. Lapunk pedig azért kereste meg a politikust, mert Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerdán közölte: idén csak az ünnepélyes zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg a kormányzati programok közül a koronavírus-járványra való tekintettel. Egyben arra kérte az állami szerveket és az önkormányzatokat, hogy a programok szervezésekor kerüljék a sok embert mozgató rendezvényeket.

„Amíg focimeccset lehet tartani, addig egy kordont is fel lehet húzni a Kunigunda útjára” – válaszolta kérdésünkre Hadházy Ákos. Mint ismeretes, amíg a kormány például a zenés-táncos rendezvények megtartását, szórakozóhelyek működését korlátozta, addig a labdarúgó-mérkőzések megrendezése tekintetében nem volt ennyire szigorú; a közelmúltban Budapesten, a Puskás Arénában tartották meg 20 ezer néző előtt az Európai Szuperkupa-döntőt, amit már a rendőrség is vizsgál, és a bajnoki meccsek is látogathatók.

Hadházy szerint értékelni kell a járványügyi adatokat és azt is, hogy mit tanácsol a kormány. Ha úgy határoz a kabinet, hogy a focimeccseket is fel kell függeszteni, akkor ők is más módon teszik meg a tiltakozásukat. „Ha a kormány csak azért javasolja a kevés embert megmozgató rendezvények megtartását, mert nem akarnak kordont az MTVA-székház körül, akkor valamit nagyon máshogy kellene csinálni” – mondta a képviselő. Hozzátette, egyeztet Szél Bernadett független képviselővel, az akció másik szervezőjével, valamint a stábjával a demonstráció részleteiről, de szerinte amíg figyelembe veszik a járványügyi előírásokat, addig nem lehet probléma a tüntetés megrendezéséből.

Figyelmébe ajánljuk