Hadházy nem fér hozzá a képviselői tiszteletdíjához, ezért támogatást gyűjt

  • narancs.hu
  • 2022. június 7.

Belpol

Legalább hatmillió forintot gyűjtene össze a nyárra, amiből a korrupciós esetek feltárását folytatná. 

„A parlament alakuló ülésén nem vettem részt, hiszen nem kívántam legitimálni a tisztességtelen választás eredményét és meghallgatni a beszámolókat, hogy minden a legnagyobb rendben volt. Bár az ellenzéki képviselők végül – a Fidesz zsarolásának engedve – nem csatlakoztak hozzám, a Fidesz mégis veszélyesnek látja az ilyen, szimbolikus kiállást. Ezt mutatja az is, hogy Kövér László azóta sem engedi, hogy letegyem a képviselői esküt, és így gyakorolhassam az engem megillető jogokat” – írja Hadházy Ákos a Facebookon. 

A Zuglóban nyerni tudó képviselő hozzáteszi, nem kap képviselői tiszteletdíjat, aminek tudatában hozta meg a döntését. „És velem ezzel nem is tolnak ki, hiszen van rendes, polgári foglalkozásom, saját cégem és rendelőm, ahol állatorvosként dolgozhatok, éjszakai és hétvégi ügyeleteket vállalva” . Ugyanakkor van ennek egy kellemetlen mellékhatása: „nem férek hozzá azokhoz a pénzügyi keretekhez, amelyek minden képviselőt megilletnek. Nem kell nagy összegekre gondolni, de korábban ebből tudtam fizetni az engem segítő kollégáimat, illetve ebből tudtam biztosítani a munkám egyéb feltételeit, ebből tudtam például eljutni távoli kis falvakba, vagy lekérni tulajdoni lap másolatokat, ügyvédeket megbízni stb.” – írja. 

Ennek a munkának a folytatásához kér támogatást, és – mint írja – ha sikerül a nyárra legalább hatmillió forintot összegyűjtenie, akkor „a stábommal gond nélkül tudjuk folytatni a korrupciós esetek feltárását és a népbutító propaganda elleni küzdelmet akkor is, ha Kövér László tótágast áll a parlamentben, vagy éppen egy képviselő jogait önkényesen korlátozva akár az őszi ülésszakig nem engedi az esküt letenni. Ha sikerül, elmondhatjuk, hogy valóban függetlenek vagyunk a NER-től, így pénzügyi eszközökkel sem tudnak megállítani bennünket”. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk