Hajnal Miklós: Soha nem hazudtam a diplomámról

  • narancs.hu
  • 2022. január 25.

Belpol

Nincs diplomája és nem is állította az ellenkezőjét, hiába támadják. 

„Nemrég a Fidesz gyerekes lejáratásba kezdett ellenem. Azért próbálkoznak, mert tudják, hogy az áprilisi választásokon a Hegyvidéken, az egyik utolsó budapesti bástyájukon is le fogjuk győzni őket. Szeretnék leleplezésként előadni, hogy megnézték a hivatalosan megadott életrajzomat, amiben magam írtam le, hogy az Oxfordi Egyetemi tanulmányaimat felfüggesztettem, viszont jogi tanulmányokat folytatok az ELTE-n. Tehát a tényeknél maradva: a Fidesz állításával – és képviselőivel – ellentétben én soha nem hazudtam a diplomámról” – írja a Facebookon Hajnal Miklós, a Momentum képviselőjelöltje. 

Vasárnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter osztott meg egy videót a közösségi média oldalán, azzal a felütéssel, hogy „Szabad-e a Momentumnak, ami tilos az MSZP-nek? Maradhat-e képviselőjelölt Hajnal Miklós?”. (Mint ismeretes, Bangoné Borbély Ildikó parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát, de az intézmény nem tud erről, ezért az MSZP kizárta a pártból). 

„Bangóné Borbély Ildikó azt állította magáról, hogy diplomás, hogy van felsőfokú végzettsége, noha a valóságban nincsen. Az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít eddigi választókerületemben, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége. A momentumos politikus be is ismerte, hogy nem végzett semmilyen egyetemet.A nap kérdései: következetes-e a baloldal? Követi-e a Momentum a MSZP magatartását?” – fogalmazott Gulyás Gergely. 

Hajnal Miklós keddi Facebook-bejegyzésében egyebek mellett reagálásképpen azt írta,

„Nincs diplomám és soha nem is állítottam az ellenkezőjét. Oxfordban tanultam filozófiát, politikát, és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagytam a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia kampány miatt hazaköltöztem”. 

Az ügy pikantériájra, hogy Kósa Lajos fideszes képviselő 8 éven át valótlanul szerepelt diplomásként a parlament honlapján – de ezt rajta nem kérik számon. Illetve a Völner Pál korrupciós botrányba belebukó államtitkárt is érintő nyomozati anyagok szerint Schadl György, a Végrehajtó Kar elnöke kapcsolatain keresztül befolyásos kormányzati emberek rokonainak, bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk