Kósa Lajos 8 éven át valótlanul szerepelt diplomásként a parlament honlapján

  • narancs.hu
  • 2022. január 24.

Belpol

Az évekkel ezelőtti hazugságnak semmi következménye nem lett.

Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem. – írja a debreciner.hu.

A portál nemcsak arra emlékeztet, hogy téves információk szerepeltek a politikusról a parlament oldalán, hanem arra is, hogy a parlamenti cikluson átívelő valótlan állításainak semmiféle politikai következményei nem voltak. Kósa Lajos a lelepleződése után lett az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának, majd a honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, Debrecen város polgármestere, tárca nélküli miniszter és számos vezetői tisztség betöltője a Fideszben, illetve elnöke több szervezetnek. – írják.

Az ügynek azért van most aktualitása, mert az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóról a napokban derült ki, hogy nincs diplomája. Bangóné a parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát, de az intézmény erről nem tud. Az MSZP vasárnap közleményben hozta nyilvánosságra: az esetet megvizsgálták, és az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy "Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét". Ezért kizárták a pártból, és megfosztották mandátumától. A párt közleményében azt is leszögezte, hogy az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.