Kósa Lajos 8 éven át valótlanul szerepelt diplomásként a parlament honlapján

  • narancs.hu
  • 2022. január 24.

Belpol

Az évekkel ezelőtti hazugságnak semmi következménye nem lett.

Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem. – írja a debreciner.hu.

A portál nemcsak arra emlékeztet, hogy téves információk szerepeltek a politikusról a parlament oldalán, hanem arra is, hogy a parlamenti cikluson átívelő valótlan állításainak semmiféle politikai következményei nem voltak. Kósa Lajos a lelepleződése után lett az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának, majd a honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, Debrecen város polgármestere, tárca nélküli miniszter és számos vezetői tisztség betöltője a Fideszben, illetve elnöke több szervezetnek. – írják.

Az ügynek azért van most aktualitása, mert az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóról a napokban derült ki, hogy nincs diplomája. Bangóné a parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát, de az intézmény erről nem tud. Az MSZP vasárnap közleményben hozta nyilvánosságra: az esetet megvizsgálták, és az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy "Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét". Ezért kizárták a pártból, és megfosztották mandátumától. A párt közleményében azt is leszögezte, hogy az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk