Kannibálos felhívással szeretnék elérni, hogy minél többen dolgozzanak a hazai börtönökben

  • BM
  • 2020. május 18.

Belpol

Miközben több millió szájmaszkot gyártanak a fogvatartottak.

Felpörgött a hazai büntetés-végrehajtás toborzási gépzete, ugyanis a mai napon már az ötödik olyan kreatívot közli a szerv a Facebookon, ami arra buzdítja az embereket, hogy menjenek a börtönökbe dolgozni. Ebben van némi logika, ugyanis a koronavírus-járvány miatt sokan elvesztették a munkahelyüket – mikor toborozzanak, ha nem most?

Ugyanakkor az említett kreatívok közül kettőn egy összetéveszthetetlen arc tűnik fel.

A képeken látható férfit egyértelműen az emberevő sorozatgyilkos pszichiáterről, Dr. Hannibal Lecterről, Thomas Harris amerikai író egyik kitalált alakjáról mintázták, akit Anthony Hopkins Oscar-díjas színész formált meg a kultikussá vált Bárányok hallgatnak című filmben, de sorozat is készült róla Mads Mikkelsen főszereplésével.

Hannibal Lecter bőrébe bújt Anthony Hopkins

Hannibal Lecter bőrébe bújt Anthony Hopkins

Wikipédia

Tehát a toborzáshoz felhasznált képeknek az az üzenete, hogy ha valaki kannibálokra akar vigyázni, akkor tárt karokkal várják a börtönök.

Az ügy már azért is érdekes, mert a Magyar Helsinki Bizottság már korábban (egészen pontosan április 14-én) levélben fordult a bv országos parancsnokához, hogy távolítsák el a kreatívokat az internetről – láthatóan ez nem történt meg.

A jogvédő szervezet hangsúlyozta, mindez különösen visszás akkor, amikor más csatornákon a bv arról kommunikál, hogy a fogvatartottak napi 12 órás műszakokban maszkokat gyártanak a járvány elleni védekezéshez – nem mellesleg Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatott egy bv-intézetet, hogy ellenőrizze az általuk előállított védőeszközöket.

Továbbá a Helsinki felhívta a figyelmet, hogy több százan vannak, akik azért kerültek börtönbe mert nem tudták a szabálysértésük miatt kiszabott pénzbírságot kifizetni, valamint sokan ítélet nélkül töltik a letartóztatásukat.

Figyelmébe ajánljuk