Három miniszter is ötmilliós fizetést kap

  • narancs.hu
  • 2024. február 3.

Belpol

Lantos Csaba exkluzív klub tagja lett. 

Visszadátumozva rakták fel a miniszterek és államtitkárok illetményéről szóló adatlapokat, miután a 24.hu január elején közérdekű adatigényléssel fordult minisztériumokhoz, hogy kiderüljön, mennyi is a miniszterek fizetése.

Mint arról a portál beszámolt, az adatlapok pénteken kerülhettek fel december 31-i dátummal a kormany.hu-ra, vélhetően a vagyonnyilatkozati hullámra időzítve, amivel több száz dokumentum mögé elrejtve tették fel a portálra. Az adatokból kiderül, hogy nemcsak a Belügyminisztériumnál történt 17,5 százalékos emelés tavaly márciusban, hanem az összes minisztérium összes államtitkáránál és miniszterénél. 

Így az államtitkároknak 1 millió 975 ezer forintról 2 millió 321 ezer forintra nőtt az illetményük, a minisztereknek pedig 2 millió 633 ezer forintról 3 millió 95 ezer forintra.

Továbbá egy harmadik miniszter csatlakozott az 5 milliós illetményű miniszterek exkluzív klubjába, aki nem más, mint Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

 
Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszédet mond a Phlegon Csoport új kiskunhalasi, 48 megawatt teljesítményű naperőműparkjának avatásán 2024. január 30-án.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor
 

Lantoson kívül Nagy Márton gazdasági és Csák János kulturális miniszter keres miniszterként 5 millió forintot, de ez ismert volt korábban is. 

A lap megemlíti, a miniszterek, államtitkárok illetményét nem törvény vagy más jogszabály szabályozza, hanem Orbán Viktor miniszterelnök állapítja meg saját hatáskörében, ezért ha nem árulják el, nem lehet tudni, mennyit keresnek az állami vezetők. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk