Három nap alatt összegyűlt Gulyás Mártonék perköltsége

  • narancs.hu
  • 2019. július 5.

Belpol

Sőt többet is utaltak nekik a szükségesnél, a többletet az Utcáról Lakásból Egyesületnek adományozzák.

A hét elején döntött arról a Fővárosi Törvényszék, hogy Gulyás Márton, valamint Varga Gergő ellenzéki aktivistának 220, valamint 80 óra közmunkát kell végeznie, amiért 2017-ben egy tüntetésen festékkel dobták meg Áder János köztársasági elnök rezidenciáját, a Sándor-palotát. A közmunkán túl Gulyáséknak a fennálló perköltséget is ki kellett volna fizetniük.

„Egészen fantasztikus, hogy alig 3 nap alatt összeadtátok a héten rám és Nefelejcs Gergőre [Varga Gergőre - a szerk.] kiszabott 618,220 Forint perköltséget! Nekem 92 polgártárs utalt végül 700,589 Forintot, Gergőnek pedig 39 polgártárs 204,934 Forintot. Ez azt jelenti, hogy nem pusztán összeadtátok, hanem durván többet utaltatok végül, mint amennyire eredetileg szükségünk volt” - olvasható a Partizán Facebook-oldalán.

„Természetesen a perköltségen felüli részt nem tartjuk meg, így a pluszban keletkezett 287,303 Forintot az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) számára ajánljuk fel” - olvasható a közleményben. A döntésüket azzal indokolták, hogy mivel évek óta foglalkoznak a lakhatási szegénységgel kapcsolatos aktivizmussal, és ismerik, hogy „milyen fantasztikus munkát végeznek az ULE munkatársai, és mekkora igény van az ő segítő jelenlétükre.”

„Ezzel együtt is kérünk mindenkit akinek a lehetőségei engedik, hogy támogasson független médiát, szegénységgel, romákkal, menekültekkel foglalkozó szervezeteket, és így tovább!” - tették hozzá.

 

Neked ajánljuk