Újra hirdetik Száraz István zebegényi telkét, maradt a 420 milliós ár

Belpol

Visszakerült a hirdetés, amit azután vettek le, hogy megkerestük a vállalkozót. 

A múlt héten számoltunk be róla, hogy hiába kapott még 2020-ban a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 300 millió forint állami támogatást a Száraz István érdekeltségébe tartozó Dunakanyar Turisztikai Kft. egy 25 szobás, négycsillagos panzió létesítésére Zebegényben, a gazdasági helyzet miatt árulni kezdték az ingatlant. 

A telekről felkerült egy hirdetés az ingatlan.com-ra, azonban miután kérdéseket küldtünk Száraznak, leszedték az oldalról. Ezt követően felhívtuk a vállalkozót, aki azt mondta, nem a megkeresésünk miatt szedték le, hanem azért, mert még egyeztetni kell az árról. A hirdetést újra kitették, melynek értelmében nem változtattak az áron, hiszen továbbra is 420 millió forintért hirdetik a 8396 négyzetméteres ingatlant. 

Az önkormányzat még 2018-ban adott el két helyrajzi számon futó , összesen 1792 négyzetméteres ingatlant Száraz István cégének 17,5 millió forintért. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a területet összevonták további ingatlanokkal, így lett 7131 négyzetméteres. A hirdetésben ezt a telket, valamint egy további 1265 négyzetméterest árulnak 420 millió forintért. 

Száraz István legutóbbi megkeresésünkkor azt mondta, amíg korábban 700-800 milliós kivitelezési árról kaptak ajánlatot, addig ez mostanra felszaladt 2,2-2,4 milliárdra, illetve nem tudni, hogy 1,5-2 év múlva mennyi vendég lenne és a szobaárak kitermelnék-e a beruházás költségét. 

Az állami támogatásból „csak” 50 milliós előleget hívtak le, és azt a „minimális részt”, ami a projekt előkészítésére elszámolható, azt elszámolják. A beruházásra ennél lényegesen magasabb összeget kellene elkölteni, de a bankok jelen helyzetben nem akarnak hitelezni. Az elmúlt félévben próbálták olyan befektetőt találni, aki átvenné tőlük a projektet, de nem jártak sikerrel, ettől függetlenül a terveket meg lehet vásárolni tőlük, ha valaki erre vállalkozna. Továbbá úgy vélte, hogy érdemesebb lenne lakóházat, nyaralót vagy apartmant építeni ide, de ahhoz át kellene minősíteni a területet, viszont neki már nincs kedve ezzel foglalkozni, mert annyi időt, szeretet és energiát ölt a projektbe. 

Száraz István több szálon kötődik Matolcsy György jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak az üzleti és baráti köréhez. Száraz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai által támogatott Vs.hu alapítójaként lett ismert, de a New Wawe Media Groupon keresztül az Origo is az övé volt egy darabig. Foglalkozott turizmussal, vendéglátással, gasztronómiai cikkek importjával, ingatlanokkal, illetve vállalati kommunikációval. Frank Digital Kft. nevű cége jegybanki alapítványoktól is kapott támogatást, az elmúlt években pedig több milliárd forintnyi megbízást nyert el az MNB kommunikációs tenderein. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk