Havasi: egymillióan voltak kíváncsiak Orbánra, ezért fagyott le az oldal

  • narancs.hu
  • 2020. március 18.

Belpol

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint nem bírta a rendszer a sok nézőt.

Szerdán délután 3 órakor a Facebook-oldalán próbált meg rendkívüli bejelentést tenni Orbán Viktor miniszterelnök, de elsőre ez nem sikerült – az élő videó hang nélkül indult el, de a kormányfő sajtófőnöke szerint ez nem az ő hibájukból történt így.

Mint arról beszámoltunk, a kormányfő Facebook-oldala le is fagyott a bejelentés idejére, de akiknek mégis bejött az oldal, azok csak egy tátogó Orbán Viktort láthattak, ugyanis a videónak nem volt hangja.

false

 

 

 

A miniszterelnök oldalára végül körülbelül egy órával később került csak fel hanggal együtt a videó, de Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke a Magyar Narancs kérdésére azt közölte, hogy elsőre technikai hiba miatt nem volt hangja a videónak:

"Az élő közvetítés hibája technikai okokból következett be, mert majdnem 1 millióan próbáltak egyszerre bekapcsolódni az adásba, és ezt a Facebook rendszere nem bírta el."

Orbán a végül hanggal közzétett videóban gazdasági intézkedéseket jelentett be.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?