Hazám-díjjal tüntették ki Kulka Jánost

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. november 16.

Belpol

Valamint Fischer Ádámot, Losonczi Ágnest, Németh Miklóst, Parti Nagy Lajost és Radnóti Zsuzsát.
Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság elismerését szombaton adták át Budapesten
A Hazám-díj kuratóriumának elnöke Vámos Tibor akadémikus. A kuratórium további tagjai: Ágh Attila politológus, Gönczöl Katalin kriminológus, Romsics Ignác történész, Tompa Andrea író színikritikus, Varga Gyula közgazdász, valamint a a XXI. Század Társaság elnöke, Kocsis András Sándor.
A Hazám-díjjal elismert Kulka János színművész, Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Dávid Gyula irodalomtörténész, szer

A Hazám-díjjal elismert Kulka János színművész, Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Dávid Gyula irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító és Németh Miklós közgazdász, politikus (b-j) a díj ünnepélyes átadásán a Magyar Tudományos Akadémián

Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Az indoklás szerint Dávid Gyula irodalomtörténész, szerkesztő, műfordító szülőföldje magyar irodalmának ápolásával, tudományos tevékenységével érdemelte ki a díjat. Fischer Ádám karmester szerte a világban az egyetemes zenekultúra és a magyar zene üzenetét hirdeti. Kulka János színművész sokoldalú és kimagasló művészi teljesítményért, Losonczi Ágnes szociológus tudományos munkájáért kapta meg az elismerést.

Németh Miklós közgazdász, politikus a zsűri indoklása szerint a menekülő idegenek megsegítésével nemzetközi rokonszenvet szerezve szolgálta a Magyar Köztársaságot és Európát. Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus főként humoros, kritikai észrevételeivel, gazdag költői és prózaírói munkásságával szolgált rá a Hazám-díjra. Radnóti Zsuzsa dramaturgnak több évtizedes munkásságátért, ítélték oda a díjat – áll a közleményben. (MTI)

A színésszel a közelmúltban készített interjút a Magyar Narancs.

Exkluzív interjú Kulka Jánossal a Narancsban: Felvállaltam, mi van velem

Kulka Jánossal a betegségéről, az új munkáiról, a politikáról és a rehabilitációról is beszélgettünk. Ízelítő a friss Magyar Narancsból. 2016-ban kapott sztrókot, azóta afáziával küzd: mindent megért, de nem, vagy csak nehezen találja a szavakat. Színpadon már beszélő szerepet is vállal és új filmre is készül.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?