Helyettes államtitkárokat cserélt Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2023. február 28.

Belpol

A Belügyminisztériumban az egészségügy irányításában több váltás is történik. 

Helyettes államtitkárokat nevezett ki, illetve mentett fel Orbán Viktor – írja a 24.hu a hétfőn este megjelent Magyar Közlöny nyomán. A döntések a Belügyminisztériumot, illetve a gazdaságfejlesztési tárcát érintik. 

Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára mentette fel a kormányfő Tóth Lászlót (az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárt), valamint Boér Gábort (az egészésügy finanszírozásáért és fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárt), ezzel egyidejűleg Bidló Juditot és Lengyel Lászlót kinevezték helyettes államtitkárrá március 1-jei hatállyal. 

Boér Gáborról a Népszava írta meg, hogy egyszerre vállalatvezető és helyettes államtitkár is volt, márciustól az általa vezetett állami cégtől kell az állami kórházaknak a laborvizsgálatokat megrendelniük. A Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig ő felügyelte. Érdekesség, hogy éppen onnan érkezik Bidló Judit, aki eddig a NEAK ártámogatási főigazgató-helyettese volt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter visszamenőlegesen kapott egy helyettes államtitkárt, Antal Ferencet a kormányfő ugyanis február 27-ei hatállyal nevezte ki, írja a 24.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk