Helyi népszavazást készít elő a főváros és a IX. kerület a Fudan budapesti kampuszáról

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Belpol

Az Alkotmánybíróság elkaszálta az ellenzék országos népszavazási kezdeményezését. A helyi variációban bíznak.

Már előkészítő szakaszban van egy budapesti vagy IX. kerületi helyi népszavazás, mely a Fudan Egyetem budapesti kampuszáról kérdezi majd az embereketmondta Baranyi Kriszta ferencvárosi polgármester az ATV Híradójának.

Baranyi minderről annak kapcsán beszélt, hogy az új kormány új minisztériumának új minisztere, Csák János azt nyilatkozta, érdemes lenne Magyarországra hozni a Fudant. Ezzel Csák hosszú idő után kormányzati oldalról újra megpendítette a kérdést.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban a Fudan ügyben annyi történt, hogy az Alkotmánybíróság elkaszálta az ellenzék országos népszavazási kezdeményezését, mondván, hogy nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavást tartani.

Baranyi Krisztina szerint viszont ha országos népszavazást nem lehet, akkor helyi referendumot lehet tartani. Optimista számítások szerint kora ősszel.

Úgy tudni a lehetséges népszavazáson a Fudan kérdése mellett több más, a fővárosiakat érintő kérdésről is megkérdeznék a budapestieket és/ vagy a ferencvárosiakat.

(ATV)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk