Meghalt Falus Ferenc

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Belpol

Az egykori országos tisztifőorvos 71 éves volt.

Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos – írja a Telex az elhunyt fia, Falus Dániel tájékoztatása alapján. Úgy tudni, Falus múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték, és mára, csütörtökre virradóra, álmában érte a halál.

Falus 1979-ben végzett tüdőgyógyászként, de dolgozott mentőorvosként is. Később a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezetője, majd 2001-től a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója volt. 2007-től 2010-ig országos tisztifőorvos volt.

2014-ben az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös főpolgármester-jelöltje lett, de nem sokkal a választás előtt visszalépett.

Falus Ferenc rendszeresen nyilatkozott lapunknak a koronavírus-járvány idején, figyelmeztetett az óvintézkedések és a vakcina fontosságára, a túl korai lazítás veszélyeire.

(Telex)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk