Hitelesítették a Jobbik iparkamarai sarcról szóló népszavazási kezdeményezését

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 25.

Belpol

Eltörölnék az „éves lehúzást”, amiért cserébe semmilyen segítséget nem kapnak a vállalkozások.

A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a Jobbik-Konzervatívok népszavazási kezdeményezését, amely a kötelező 5000 forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről szól – jelentette be a párt frakcióvezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A választási bizottság döntése értelmében szeptemberben indulhat a népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, amihez a párt a vállalkozók segítségét kéri. Lukács László György arról is beszélt, a népszavazás után tovább is lehetne lépni, hiszen ezek után arzon is el lehet gondolkodni, mennyiben kötelező akár a gazdasági kamarai tagság, akár az agrárkamarai tagság.

A párt közleményében hangsúlyozta:

„Ez a döntés lehetőséget biztosít arra, hogy végre meg lehessen szüntetni a Parragh László-féle kamarának fizetendő éves lehúzást, amelyért amúgy sem kapnak semmilyen segítséget cserébe a vállalkozások.”

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke áprilisban a HírTV-nek úgy nyilatkozott, nem érdemes foglalkozni azokkal, akik a kamarai hozzájárulás eltörlését kérik. „Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban, aki nem érti azt, hogy mit jelent az, hogy gazdaságszervezés. Segítünk nekik megtanulni” – mondta ekkor Parragh, de nem tisztázta, kikre gondol.

(Címlapképünkön: Parragh László beszédet mond az MKIK évnyitó gazdaságpolitikai fórumán Budapesten 2023. március 9-én. Balról Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk