Hivatalosan is lemondott Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

A köztársasági elnök szombati bejelentése után ma már papíron is benyújtotta távozási szándékát.

A parlament honlapjára is felkerült a beadvány, amiben szombati bejelentése után Novák Katalin hivatalosan is lemond a köztársasági elnöki posztjáról. Ezek után tehát az Országgyűlésnek kell megszavaznia.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CX. törvény 2. §-a alapján

– írta Novák Katalin a nyilatkozatban, amely ma érkezett a parlamentbe.

Az új államfő legkorábban március végén léphet hivatalába, de egyelőre csak gyenge tippek vannak arról, ki követheti a pedofilsegítőnek adott elnöki kegyelem kiderülése miatt lemondott Novákot.

Várhatóan már a következő ülésnapon lemegy a szavazás, de arról még azt sem tudni, mikor lesz. Ha megszavazzák, akkor ideiglenesen biztosan újra Kövér László házelnök látja el az államfői feladatokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk