13 ezer forintért árulják a kormány 10 millióért vásárolt lélegeztetőgépeit

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

Minden jel szerint tényleg csak a magyar kormánynak kellettek ezek a gépek.

Az eredetileg darabonként több mint 10 millió forintért vett kínai lélegeztetőgépeket már 13 ezerért meg lehet venni a végrehajtói kamara árverési oldalánvette észre a 444.

Az még előző év decemberben derült ki, hogy elektronikus árverésen próbálnak túladni azon a mintegy 749 lélegeztetőgépen. Ezeknek beszerzésére a TMT Technics Kft. névre hallgató cég kapta a külügytől megbízást annak ellenére, hogy a vállalkozás eredetileg optikai eszközökkel foglalkozott.  Az előző árverési körökben előbb darabonként 975 ezer forintért, majd darabonként 650 ezer forintért, végül darabonként már csak 325 ezer forintért árulták a gépeket. Mivel nem volt érdeklődő, eljutottunk a mai helyzetig. Az árverési kör február 26-ig tart. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium már 2020-ban elismerte, hogy a szükségesnél jóval több, összesen 16 ezer lélegeztetőgépet szerzett be a járvány időszakában. A gépekre kiírt közbeszerzésekben résztvevő cégek, köztük a mostani végrehajtási eljárásban szereplő TMT Technics neve akkor került nyilvánosságra, amikor a HVG közérdekű adatigényléssel kikérte a gépekre és a beszerzésekben részt vevő cégekre vonatkozó adatokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mégsem lesznek luxusbungalók a Pilis legszebbnek tartott tavánál

A kivitelező elállt a tizenkét tóparti „VIP-faház” felhúzásától. A környezetvédő helyi civilek tiltakozását ugyan alaptalannak minősítették, de azzal indokolták visszavonulásukat, hogy váratlanul kiderült, a szomszéd településről durva bűz árad, ami arra is utal, hogy a szennyvízszennyezést a luxusházak helye, a Határréti tó is elszenvedi.