„Dicstelen végrehajtóivá váltak a kormánypárt legvisszataszítóbb kampányának”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 15., 18:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kemény levelet írt a pécsi Fidesz vezetőinek Závada Pál, Parti Nagy Lajos és sok más ismert személyiség.

Miután tegnap a pécsi közgyűlés elfogadta az ún. Soros-ellenes kiáltványt, ma este pécsi vagy Pécshez kötődő közéleti személyiségek nyílt levelet hoztak nyilvánosságra, melyet Hoppál Péternek, Csizi Péternek, a helyi Fidesz elnökének, és a pécsi polgármesternek, Páva Zsoltnak címeztek – erről a SzabadPécs számolt be először. Ebben azt írják:

„Az Emberség Erejével Alapítvány, illetve független civilek ellen indított támadásukkal rombolják azt az évtizedeken át épülő Pécs-képet,

amelynek lényege a sokszínűség, a nyitottság, a kezdeményezőkészség. Az Önök korábbi és mostani dicstelen tevékenysége, ha hagyjuk, egy bezárkózó, provinciális, lassan lepusztuló város képét vetíti előre.”

Az aláírók – akik között ott van Parti Nagy Lajos író-költő, Závada Pál író, Heindl Péter tanár, Nádori Lídia fordító, és még több más, ismert személyiség – felháborítónak tartják, hogy egy szűk politikai kör érdekeit kiszolgálva a levél címzettjei a pécsiek nevében folytassák

alaptalan és uszító politikai kampányukat, amely nemcsak a városunknak, de az egész magyar társadalomnak árt.

false


„Kérjük, fontolják meg, hogy ha letűnt majd az efféle dicstelen kampányok kora – mert ne legyen kétség, ez is véget fog érni –, hogyan fogja megítélni az utókor, hogy 2017 karácsonya előtt önöknek nem akadt jobb dolguk, mint vezérük szolgálatában a középkori eretnekkiátkozás és boszorkányüldözés mintájára gyűlöletet szítani abban a városban – és abban az országban –, amelynek lakóit megbízatásuk szerint szolgálni tartoznának. Vegyék fontolóra a tiltakozók érveit, és visszakozzanak!” – zárul a mai keltezésű levél, amelyhez egy internetes petíció is kapcsolódik.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 15., 18:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Cyrano
  2017. december 16., szombat 10:58
  "Rendszerek jönnek-mennek csak az emberi hülyeség örök."

  Ja. és ezt maga lépten-nyomon igazolja.
 2. 7
  rworse
  2017. december 16., szombat 10:32
  "Hát itt már mindenki meghülyült?!" - kérdezi a grrreselyű.

  Ő biztos, hogy pszichiátriai eset szintű.

  -.-.-.-.-

  A húsgyurica egyébként valamilyen okból, vagy véletlenül egy ideje nem látható errefelé, ellenben az eltűnése után néhány nappal a tiszavirág nevű columbofeleség-gyanús nick egy felerészt tiszavirági, felerészt húsgyuricai stílusú, és teljességgel húsgyuricai terjedelmű kommenttel jelentkezett, amiről meg kellett állapítanom, hogy a szokottnál is kirívóbban a húsgyurica vezethette a "tollát".

  Ennyit mára kamarillapolitikáról, hehe.
 3. 6
  rworse
  2017. december 16., szombat 10:22
  Cheyenne, 3

  Szerintem inkább akkor működik a szándékuk, ha teljesen akadálytalanul, reflektálatlanul terjeszthetik az aktív putyini-trumpi fakenews gyáraikat.
  Egyébként, nem állítom biztosra, hogy az Axxtro nick mögött álló valaki(k?) pénzért dolgozó bértroll(ok?), ellenben azt biztosan állítom, hogy a nicket nem használja másra, mint politikailag befolyásolt aktív trollkodásra. Semmi mást nem csinál, csak trollkodik, és politikailag elkötelezetten trollkodik, mintha Orbán fizetett ügynöke lenne. Csak a trollkodást csinálja mindenhol, és mindig politikailag elkötelezetten trollkodik, akkor is, amikor mondjuk egy autótípusról szóló cikkhez szól. Nem biztos, hogy fizetésért csinálja, de minden ízében olyan, mintha fizetésért csinálná - ugyanakkor egyúttal olyan is, mintha valami frusztrált nyikhajként csak öncélból, öncélú ártás kedvéért csinálná. Paradoxon, de igaz mindkét jelleg.
  Lényeg, hogy ugyan hullámzó rendszerességgel, de csak és csakis trollkodást csinál mindenhol, csak és csakis az ártás, a zavarkeltés céljával dolgozik, tehát a helyes módszer, hogy ezt megállapítjuk, és ha nem kap ehhez fórumot.
 4. 5
  galambocskám
  2017. december 16., szombat 09:12
  Uralkodó hercig, a régi átkosban ugyebár dolgozott rád a szolgálat?

  Gondolom egy egész részleg foglalkozott veled, amelyet külön miattad hoztak létre.
 5. 4
  galambocskám
  2017. december 16., szombat 09:02
  A trollkodásról jut az eszembe. Nem tudom mondtam-e már hogy a kedvenc politológusommal, mármint az addig kedvenc politológusommal vitába keveredvén a következő érdekességekkel lepett meg:

  Üdvös lenne ha az ő blogját a jövőben nem látogatnám.

  Az az erős sugallata támadott néki hogy engem a túldoldalról fizetnek.

  És ezt nem egy általam idiótának ismert illető volt képes odabillentyűzni ahová billentyűzte. Az ember agyhalottak blogját nem látogatja még vitatkozás céljából sem. Csuklottam.

  Te is fiam, Brutus?

  Hát itt már mindenki meghülyült?!


  Olyan ez mint régen, hogy nem is számított úriembernek, úrihölgynek akire nem dolgozott rá a szolgálat. Kötelező volt, kigolyózták a jótársaságból azt akinek nem hallgatták le a telefonját, nem követték gyanús illetők. Illett ezt érezni.

  Rendszerek jönnek-mennek csak az emberi hülyeség örök.


 6. 3
  Cheyenne
  2017. december 16., szombat 07:12
  @rworse

  Ugyan már! Semmi kitiltás, letiltás. Akkor működget a szándékuk, ha foglalkozol velük. Hagyni kell, had lebegjen kommentjük, mint szar a víz felszínén, itt. Mert se érvek, se gondolatok nem kapcsolódnak a cikkhez, mert azok nincsenek nekik.
  Éppen, hogy látszik a trollokon, Orbán kikkel képzeli el országát. Ezek a figurák az erőben hisznek (nem az Erőben a'la Luke Skywalker), értelem nélkül. De gyávák és csak csoportosan, titokban nyomulnak, mint az SA a klasszikus időkben..
 7. 2
  rworse
  2017. december 15., péntek 20:18
  Az Axxtroll nick mögött bértroll(ok) áll(nak), pénzért szór(nak) tele trollságokkal bizonyos honlapokat évek óta. Most újra beleerősített(ek, akik mögötte állnak), ki kéne vágni innen a nicket, mert pusztán ocsmány trollkodni jár mindenhova.
 8. 1
  Axxtro
  2017. december 15., péntek 19:16
  Levitézlett bohócok …

  Elég gáz, hogy nem érzik mikor ment el az ő hajójuk, elég gáz, hogy az ő idejük már lejárt, és nem veszik észre.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra