HVG: óriási a terhelés a Baleseti Intézeten, szüneteltetik a halasztható műtéteket

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 13.

Belpol

Két kórház baleseti ellátása hárult az intézményre, csak így tudták tartani a tempót.

Augusztus 23-ig leállítják az elektív műtétek elvégzését a Péterfy-kórházhoz tartozó  Baleseti Intézetben – írja a hvg.hu, Kunetz Zsombor egészségügyi elemző Facebook-bejegyzésére hivatkozva. Kunetz az orvos-igazgatóhelyettes levelét osztotta meg közösségi oldalán.

A belső használatra szánt üzenet szerint ideiglenesen szüneteltetik a halasztható műtéteket, az intézetre ugyanis extra terhelés hárul, mióta leállt a Merényi és a János kórházak traumatológiai ellátása.  Kunetz ugyanakkor hozzátette, a János kórházban pénteken éppen üzemelt a felnőtt baleseti sebészeti ellátás.

A hírportál megkereste az ügyben a Péterfy-kórházat, ám választ egyelőre nem kaptak kérdéseikre. Kunetz összeomlásnak nevezte a fejleményeket. „Tetszik, nem tetszik, abban az esetben, amikor az akut ellátás rászakad egy-két intézményre, akkor a tervezett műtétek elmaradnak, a várólisták nem csökkennek, de még csak nem is stagnálnak, hanem a végtelenbe növekednek. A szabadságokra a széthajszolt egészségügyi dolgozóknak is szükségük van mindannyiunk érdekében” – írta az elemző.

A közelmúltban az Uzsoki kórházban állt le erőforráshiány miatt a sürgősségi ellátás, ami augusztus 9-én indult újra. Szeptember 11-13. között pedig a Honvéd kórház eseteit fogják más intézményekbe irányítani, mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egészségügyi biztosítására.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk