Idén is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

  • narancs.hu
  • 2022. május 26.

Belpol

480 milliárd forintra taksált vagyona már tízmilliárdokkal előzi Csányi Sándorét.

2022-ban is kiadták a 100 leggazdagabb magyar listáját, nagy meglepetésre azonban nem kellett számítani.

Az összegzés szerint ugyanis Mészáros Lőrinc megtartotta vezető helyét, 2022áben is ő számít a leggazdagabb magyarnak. "Papíron" - teszi hozzá sokatmondóan a Népszava.

A kiadvány készítői az első 100 leggazdagabb magyar összvagyonát 6225,5 milliárdra becsülték.

Ebből 480 milliárdot tudhat magának Mészáros Lőrinc, aki tavalyhoz képest 60 milliárd forinttal növelte vagyonát. Csányi Sándor OTP-vezér a tavalyival megegyező 420 milliárdos összeggel futott be a második helyre. Míg a dobogó alsó fokán Felcsuti Zsolt végzett. UTóbbi először került dobogóra, és a szerszámgép-alkatrészeket, csiszolószerszámokat, valamint hűtő- és fűtőberendezéseket gyártó multinacionális cég, az MPF Holding tulajdonosa - teszi hozzá a 444.hu.

Őket követi Gattyán György (317 milliárd), Veres Tibor (254 milliárd), Jellinek Dániel (240 milliárd) és Bige László (201 milliárd). 

A 100-as listán a miniszterelnök veje, Tiborcz István is előre lépdelt egyet, idén 36. lett, a 39-ről 46 milliérdnyira nőtt vagyonával. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk