Idén Szilvásváradon lesz a Nemzeti Vágta döntője

  • narancs.hu
  • 2023. június 12.

Belpol

A Mészáros Lőrinc cége által épített lovasarénában.

Ebben az évben Szilvásvárad ad otthont a 16. Nemzeti Vágta döntőjének szeptember 30. és október 1. között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn. 

Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének döntő futamai a címerében ezüstszínű lipicait viselő Szilvásváradon lesznek, ahol a hazánkban közel 200 éve tenyésztett lipicaiak igazi otthonra találtak – idézi a közlemény Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatót. A szervezők hangsúlyozták, a tavaly az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült lipicai lótenyésztés egyik fellegvárának számító Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont minden nemzetközi szabványnak megfelel, speciális négyévszakos pályatalaja kiváló nedvességelvezető és lólábkímélő.

A szilvásváradi fináléra a kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak, tizenegy magyarországi és 5 határon túli helyszínen lesznek előfutamok. Az idei Nemzeti Vágta újdonsága, hogy az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat. A lovak azonosításában közreműködnek a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének hivatalos területi felügyelői. A közlemény szerint ebben az évben a nemzetközi futam valamennyi lovasa lipicai lóval száll versenybe. 

A Telex emlékeztetett, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont 8 ezer férőhelyes stadionját 2018. augusztus 18-án adták át. A beruházás 7 milliárd forintba került, és Mészáros Lőrinc cége építette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk