Így néz majd ki holnap az ünnepi forgalomkorlátozás

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Belpol

Azt kérik, közlekedjünk óvatosan, mert még egy tank is szembejöhet.

Az augusztus 20-ai központi programok kiemelt helyszínein és a környező utcákban a hét végéig forgalomkorlátozásokra kell számítani az I., II., V., IX., XI. és a XIII. kerületekben, amely az autós forgalmat és a tömegközlekedést is érintik - hívták fel a figyelmet a szervezők.

Kiemelték: több mint 20 programhelyszínen várják az ünnepelni vágyókat augusztus 19-e és 22-e között a Szent István napi ünnepségsorozat szervezői. Az ezekkel összefüggő forgalomkorlátozásokról érdemes tájékozódni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) oldalán. A rendőrség honlapján pedig interaktívan böngészhető térképen is megtekinthetők a lezárások.

Tehát:

  • a Budai alsó rakpartot a Slachta Margit rakparttól (Üstökös utcától) a Dombóvári útig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Carl Lutz rakparttól (Jászai Mari tér magasságától) a Közraktár utcáig augusztus 19-én 22 órától egészen augusztus 22-én 6 óráig csak gyalogosan lehet megközelíteni. A Műegyetem rakparton és a Szabadság hídon közlekedő BKV járatok módosított útvonalon közlekednek.
  • Csütörtök reggeltől pénteken délig, majd pénteken este 7 és 11 óra között nem lehet gyalog átkelni a Szabadság hídon, de dél és este 7 óra között is csak a gyalogosok használhatják a hidat.
  • Javasolják, hogy a budai Várnegyedet az ünnepi rendezvények ideje alatt gyalogosan közelítsék meg, így a Mesterségek Ünnepére, a Hősök útjára és a Szent István-terem megnyitó ünnepségére látogatók hosszabb közlekedési idővel számolhatnak.
  • Az V. kerületi legfontosabb köztereket, a Kossuth teret, a Szabadság teret és az Erzsébet teret is érinti majd a forgalomkorlátozás, a tereken és a kijelölt szomszédos utcákban is tilos lesz a parkolás.
  • A Szent Jobb-körmenet ideje alatt, augusztus 20-án 14 órától üzemzárásig a buszok nem érintik a Szent István-bazilikát, valamint az Andrássy úton közlekedő járatok is módosított útvonalon közlekednek.
  • Pénteken, augusztus 20-án, a tűzjáték ideje alatt a Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó utca-Erzsébet híd-Krisztina körút-Vérmező út-Margit körút által érintett szakaszon belül várhatóak jelentős forgalomkorlátozások, lezárások.
  • Várhatóan 19 órától lezárják az Erzsébet hidat, valamint korlátozhatják a forgalmat a Margit hídon is.

Az ünnepi programok idejére a BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen az 1-es, a 2-es és a 4-es metró igénybevételét javasolja. A 3-as metró a hosszú hétvégén változatlanul Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között közlekedik, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbusz jár - olvasható a szervezők közleményében.

Mindemellett érkezik egy tank is: a Honvédelmi Minisztérium óvatosságot kér a közlekedőktől a Városligetbe tartó Leopard harckocsi miatt.

 A tárca csütörtöki közleménye szerint a harcjárművet Tatáról közúton szállítják Budapestre, de az utolsó másfél kilométert már gumibetétes lánctalpain teszi meg az Ógyalla tér és a Városliget között. A harckocsit katonai rendészek vezetik fel.  A Leopard 2A4HU csütörtök 19.30 és péntek 4 óra között lesz úton. Visszafelé katonai konvoj szombat 19.30 és vasárnap 3 óra között közlekedik majd a Tata - Budapest XIV ker. Ógyalla tér - Városliget - Tata útvonalon.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk