Magyar Levente elmondta, "megelőlegezik" a kimenekített 26 magyar hazaútját Frankfurtból

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Belpol

De aztán majd vissza kell fizetniük.

Ma hajnalban megérkezett Frankfurtba az a huszonhat magyar állampolgár, akiket Afganisztánból menekítettek ki repülőgéppel. A legfrissebb információk szerint Frankfurtból már magánúton juthatnak haza.

Van aki vonattal, van, aki busszal jön haza Frankfurtból, a költségeket, ha kell, megelőlegezik nekik - ezt már Magyar Levente,  a külgazdasági és külügyminiszter-helyettes nyilatkozta. Az atv.hu azt írja: a Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s tagja nem érti, miért nem küldtek kormányzati gépet a magyarokért.

Az atv.hu szerint Magyar Levente elmondta, minden segítséget megadnak a Kabulból sikeresen kijutatott 26 magyarnak, a hazautazás költségeiket megelőlegezik, ezt vissza kell fizetniük.

Az ATV Híradójának nyilatkozó MSZP-s Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja elmondta, nem érti, miért nem a kormány hozza őket haza Németországból.

„Az elmúlt években vásárolt, úgy nevezett nem kormányzati gépek, amik állítólag a magyar hadsereg gépei, de leginkább a kormány politikusait szállítják jobbra-balra a világban, ezek közül miért nem lehetett valamelyiket kiküldeni Frankfurtba?” – tette fel a kérdést Harangozó.

Hozzáteszik, hogy több civil is kint van még kint Afganisztánban, értük, és azokért az afgánokért, akik az elmúlt években a magyarokat segítették, a kormány gépeket küldött. Egyelőre a kaotikus helyzet miatt nehéz megjósolni, hogy sikerül-e mindenkinek feljutnia a repülőre vagy egyáltalán eljutni a reptérre.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk