Ilyen lesz a Parlament fényfestése augusztus 20-án

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 18.

Belpol

Már ez sem meglepetés.

Késő éjjel a Duna parton sétálva örökítette meg a nyugat.hu munkatársa az augusztus 20-ai fényfestés próbáját. 

Európa legnagyobb tűzijátékát a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja, Seres Anikó, a fényfestésért és látványtervezésért felelős Besnyő Dániel, valamint a művészeti koncepciót előkészítő Iványi Árpád és Réti Barnabás állította össze – írja a lap.

Az augusztus 20-ai tűz és fény játéka, amely 21 órától fél órán keresztül fog tartani, hét felvonásból áll majd, melyeket történelmi hangjáték köt össze. Lesz tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek, a zenei aláfestést népdalokra hangolt szerzemények szolgálják, és ha mindez még nem lenne elég, a nézők drónshow-ra is számíthatnak.

A gasztronómiai programok közül a Csárdafesztivál várja a Belvárosban a legjobb ízekkel a vendégeket, valamint a Magyar ízek utcája, ami a Kárpát-medence gazdag ízvilágát mutatja be, ez a Lánchíd és a Döbrentei tér között lesz megtalálható. Itt lehet megkóstolni az ország kenyereit és tortáját is.

Idén ismét látogatható lesz a Pannónia hajó az ünnepi hétvégén, valamint az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek ünnepe a hajdani vásárok hangulatát idézi majd a Budai Várban. A szervezők a hadtörténet iránt érdeklődők figyelmébe ajánlják a Hősök útját a Tóth Árpád sétányon. Emellett a Millenáris park művészkertté változik a hétvégére, ahol a divat és a design kap majd főszerepet.

És ha ingyensör nem is lesz, a bolti árakkal vetekedve olcsón ehet-ihat a magyar lakosság az augusztus 20-ai fővárosi rendezvényeken.

A Szent István-nap logós fix áras termékei:

Szentkirályi Ásványvíz (0,5 liter): 200 forint

Pepsi Cola (0,33 liter): 275 forint

Pepsi Zero (0,5 liter): 350 forint

Dobozos Borsodi (0,5 liter): 400 forint

Csapolt Borsodi (0,4 liter): 380 forint

Kancellár bor (Irsai Olivér, Olaszrizling és Rozé) (1 deciliter): 260 forint

Rézangyal ágyas meggy (4 centiliter): 825 forint

Rézangyal szilva (4 centiliter): 825 forint

Rézangyal feketecseresznye (4 centiliter): 825 forint

Pirulo görögdinnye-alma jégkrém (73 milliliter): 459 forint

Bécsi perec (100 gramm): 300 forint

Pogácsa (80 gramm): 275 forint

Miként most már a Parlament fényfestése, úgy az sem meglepetés, hogy idén is a kormánykommunikációért felelős Balásy Gyula cégei végzik a tűzijáték rendezvényszervezési feladatait, amire bruttó 2 milliárd 390,5 millió forintos keretszerződést kötöttek az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt-vel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk