Idén kétmilliárdból rendezik meg az augusztus 20-i tűzijátékot

  • narancs.hu
  • 2024. május 28.

Belpol

Természetesen Balásy Gyula cégei.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira – írja az rtl.hu.

Mindkét megbízott cég a kormánykommunikációért is felelős Balásy Gyuláé.

A portál szerint egyelőre a teljes összeg 70 százalékára vállaltak lehívási kötelezettséget, a fennmaradó rész az úgynevezett opció. Az augusztus 20-ához kapcsolódó költségek azonban vélhetően nem állnak meg itt, a kísérő rendezvénysorozatra általában egy külön, ennél jóval nagyobb összegről szóló megbízást kötnek. A tűzijátékkal kapcsolatos munka egyébként csak egy abból a 21 megbízásból, amelyet az üzletember cégei nyertek el a Rogán Antal tárcája alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül különböző rendezvényszervezési feladatokra 2024 első negyedévében. Ezek összértéke nettó 7 milliárd 727,5 millió (bruttó 9 milliárd 813 millió) forint.

2018 óta Balásy Gyula cége, a Lounge Group a NER kedvenc propagandagyártója, szinte kizárólag csak velük szerződnek minisztériumok, állami tulajdonú cégek, költségvetési háttérintézmények reklámokra és rendezvényszervezésre. A Balásy-cégek profitja 2022-ben elérte a 26 milliárd forintot, 2014 és 2023 között összességében 67 milliárd forint adózott eredményt érték el.

Magyar Péter, a Tisza Párt fővárosi és EP-listavezetője a Partizánnak adott februári interjújában beszélt arról, hogy még az állami Diákhitel Központ vezetőjeként túlárazott megbízásokat kellett adnia Balásy cégeinek úgy, hogy az elkészült munkák minősége sem győzte meg. Az interjút követően a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk